Met veel spijt vernamen we dat vandaag,woensdag 10 januari 2018, Willy Van Croonenborch overleden is.

Willy was sinds december 2010 lid van onze handbalclub Schoten. Zijn jarenlange ervaring als pivot en scheidsrechter stelde hij graag ten diensten van de jeugd van HCS. Willy geloofde mee in het Schotense project, waarbij geïnvesteerd wordt in de jeugd om er zo tophandballers van te maken. Hij legde zich samen met Johan Vijgen toe op het begeleiden van onze jeugdscheidsrechters. Bij iedere jeugdwedstrijd Schotense jeugdscheidsrechters inschakelen en aan de kant zat dan Willy. Tijdens iedere onderbreking nam hij dan de kans om de jongens en meisjes dan uit te leggen hoe ze het nog beter konden doen op het veld. Verbetering van hun loopweg, een krachtiger fluitsignaal, een kordatere handbeweging. Willy ging kameraadschappelijk om met zijn jeugdscheidsrechters en kon net zo van hen betere scheidsrechters maken.

Bij het ontvangen van dit droevige nieuws reageerde onze voorzitter, Tom Lovink, aan de familie:

Willy zien vertrekken, is ook voor HC Schoten verschrikkelijk nieuws en op dit moment nog totaal onwezenlijk.
Wat een kerel! Wat Willy onze jeugd bracht, is enkel met superlatieven te beschrijven. Warmte, generositeit, z'n gouden hart, tonnen handbal- scheidsrechters- en levenservaring, prachtige humor, ook z'n doorzettingsvermogen en zin voor relativering. 'Ne gouwe' zoals we meer dan terecht zeggen.
Uiteraard is ons verdriet immens en het gemis zeer groot. Maar velen hebben bij HC Schoten zo'n positief beeld van jullie Willy, dat er toch steeds een glimlach op ons gezicht zal komen als we aan hem denken en met veel respect over Willy spreken.

Sta me toe u, Lilian, broer, kinderen en familie ons diepste medeleven te betuigen, en jullie bij deze onze oprechte warmte te sturen.

Gecondoleerd in naam van ons bestuur, jeugdscheidsrechters, scheidsrechters, trainers en spelers.