Seizoen 2017-2018 is nog maar net achter de rug, of de planning voor het volgende seizoen wordt al op poten gezet. Uiteraard is het nog maar een high-level planning en moet dit nu gedetailleerd worden.

Verder plannen

In eerste instantie moet er bepaald worden door de Belgische Bond (Beneliga, nationale reeksen en beker van België competitie) en door het VHV (Liga reeksen en VHV-jeugd-tornooien), wie er tegen wie speelt. Daarna moeten de clubs kijken of ze op de voorgestelde weekends de sporthal ter beschikking hebben en kunnen zij zo bepalen op welke dag in het weekend en om hoe laat er gespeeld wordt. Als dat niet lukt voor bepaalde wedstrijden, kunnen clubs in onderling overleg wedstrijden wisselen en / of verplaatsen.

Daar komt nog bovenop de competitie binnen onze regio AVB (Antwerpen en Vlaams-Brabant) waarin bijna alle jeugdploegen (U12, J14, J16, J18) van HC Schoten meespelen. Voor de M14 en M16 ploegen moet de kalender worden afgesproken met respectievelijk regio Oost- en West-Vlaanderen (we organiseren samen een overkoepelende meisjes competitie) en met de Nederlands Handbalvereniging (onze meisjes nemen het daar op tegen andere meisjesploegen, omdat dit in Vlaanderen niet mogelijk is voor hun leeftijd). En ook voor al deze competities moeten de clubs dan voor alle ploegen op zoek gaan naar een geschikt moment in hun sporthal. Niet eenvoudig als je weet dat er dit seizoen feestdagen in een weekend vallen en er twee maal een verkiezing is, waarbij telkens de sporthal onbeschikbaar is. Ongetwijfeld zijn er daardoor weer een hele hoop wedstrijden die moeten verzet worden, waarvoor eind augustus een speciale "ruilbeurs" georganiseerd wordt. En zo zal dus pas begin september de volledige kalender gekend zijn.

Skills

Je merkt het al: om al die verschillende competities, voor de 14 HC Schoten ploegen, netjes in één foutloos overzicht te krijgen, moet je wel wat in je mars hebben. Als je over Sudoko-, legpuzzel- en kruiswoordraadselskills beschikt, dan ben je al een hele stap verderlaughing. We wensen Johan en Alain dan ook veel succes toe met het oplossen van deze competitie puzzel!

Wat weten we al?

Onze dames die voor het eerst in de 2e nationale reeks aantreden, mogen starten in het weekend van 8 en 9 september.

Het VHV-kwalificatietornooi om te bepalen in welke reeks onze ploegen terecht komen, is op 8 en 9 september. Niet voor onze M16-ploeg (zij waren vorig seizoen Belgisch kampioen en spelen dus zeker in de A-reeks), maar wel voor onze J16 en J18 ploegen. En waarschijnlijk ook voor onze M19-ploeg, waarmee al direct een eerste moeilijk puzzelstukje opduikt, omdat sommige meisjes bij de M19- en de Dames-ploeg spelen. Het eerste echte tornooi zal in het weekend van 22 en 23 september plaats grijpen (deze kalender kan pas verder gedetailleerd worden na het kwalificatietornooisurprised). De Vlaamse finales zijn voor 18 / 19 mei voorzien.

De competitie voor onze heren, die voor het eerst in Liga 3 aantreden start op 15-16 september.

Voor alle andere ploegen hebben momenteel nog geen informatie.

Wil je graag het voorlopige overzicht zien? Dat kan door hier te klikken.