Het is al van het seizoen 2013 - 2014 geleden dat Sinne bij Handbalclub Schoten speelde. Toen begon HCS haar vijfde seizoen en nu bij het ingaan van het tiende seizoen, keert Sinne terug.

Sinne haar carrière startte bij onze buren in Merksem, nog voor HC Schoten bestond. Als vijfjarige ging ze al mee met papa Wilfried, broer Ward en zus Gitte, naar hun handbaltrainingen. Toch moest ze wachten tot ze 6 was, voor ze zelf mee kon trainen met de Pagadders (Multimove of een kabouterreeks bestond toen nog niet). Op haar 14de begon ze mee te trainen met DHW om er op haar 15de mee te kunnen spelen in de belofteploeg. Ze is toen één seizoen uitgeleend aan HCS, waar ze de Schotense Miniemenploeg, die toen nog uit een mix van jongens en meisjes bestond, kwam versterken als de wedstrijden bij DHW het toelieten. Later speelde ze bij het eerste team van DHW op het eerste nationale niveau en maakte ze zelfs deel uit van de Belgische nationale ploeg (the Black Arrows). In die periode kwam Sinne ook nog wel eens helpen bij HCS, met de handbal driedaagse, om eens een gasttraining te geven of zelfs om mee te coachen.

Handbal is voor Sinne altijd al een topprioriteit geweest. De laatste jaren was het bij DHW steeds viermaal per week trainen en één keer (soms zelfs twee keer) per week een wedstrijd spelen. Omdat Sinne de lat voor haarzelf nogal graag hoog legt, ging ze ook nog één tot twee keer buiten DHW om, naar de fitness. Er was de laatste jaren dus niet veel tijd over om iets anders te doen. Zo heeft ze ook haar oude hobby's (zoals dansen en karate) moeten laten varen. Omdat het komende academiejaar extra veel tijd en energie zal vergen, lijkt het niet te combineren met handbal op het hoogste niveau. Daarom maakt Sinne op haar 21ste, graag de overstap naar HCS, waar de sportieve eisen net ietsje lager liggen. Zo hoopt ze ook wat meer tijd te kunnen vrijmaken voor familie, vrienden en haar vriend, waar ze al anderhalf jaar mee samen is. Er zijn mensen die het vreemd vinden dat Sinnes vriend geen handballer is, maar zij zelf vindt dat helemaal zo slecht nog niet.

Tijdens wedstrijden speelde Sinne altijd als cirkelaanvaller. Dit is geëvolueerd naar een mix van pivot en spelverdeler. En zo heeft ze het graag. Het brengt voor haar variatie in het spel. Ze kan initiatief nemen bij het opzetten van de aanval of het mooi afmaken vanop de 6-meterlijn. Zolang je haar maar niet vraagt om in de goal te staan, want dat ziet ze echt niet zitten! Ambitieuze handbaldromen heeft ze momenteel niet meer, maar dat wil niet zeggen dat ze bij HC Schoten haar best niet zal doen. Ze wil met haar ervaring uit eerste nationale, samen met de andere Schotense meisjes, er voor zorgen dat de Damesploeg in tweede nationale kan blijven. Ze hoopt dat enkele seizoenen te kunnen volhouden en dan speelt HCS misschien nog wel tegen DHW.

Welkom bij HC Schoten Sinne en veel succes!