Dag 1

We hebben het strand bezocht en het water opgezocht door het warme weer. We hebben dan 's avonds in het restaurantje gegeten. 's Avonds hadden we een technische meeting, waar we te horen kregen hoe het tornooi zou moeten verlopen.

Dag 2

We zijn 's ochtends rustig wakker geworden want we moesten pas 's middags fluiten. Onze eerste wedstrijd die we moesten fluiten, kwam het Spaanse team niet opdagen en heeft de ploeg die er wel was tegen elkaar gespeeld. Een goed opwarmertje voor het begin van de dag. De volgende wedstrijden verliepen vlotjes. Bij de voorlaatste wedstrijd kwam alles ineens op mij af, en ik was ineens "kapot". Ik heb daarna even een wedstrijdje rust kunnen nemen en alles was weer goed.

Dag 3

We begonnen onze dag weer rustig. We moesten deze keer naar het verste veldje (verplaatsing naar Skofia) van het tornooi. We begonnen met ons eerste wedstrijdje goed. De tweede hadden we iets minder goed gefloten. We dachten dat we het onder controle hadden, maar dat was niet zo. De andere wedstrijden verliepen daarna dan weer vlotjes.

Dag 4

We moesten opnieuw 's middags fluiten en we hadden deze keer een drukke dag voor de boeg. Er was een plaatselijke scheidsrechter die met ons afwisselde voor de eerste 3 wedstrijden, daarna stonden we er alleen voor. Ik moest in totaal 8 wedstrijden fluiten. Gelukkig konden we daarna genieten van lekker eten en konden we de voetbalmatch zien (België-Brazilië).

Dag 5

Deze keer moesten we voor het eerst 's ochtends fluiten. Het was gelukkig een iets rustigere dag met maar 4 wedstrijden. En we kregen hulp van een Servische scheidsrechtster. De rest van de dag hadden we rust en zijn we naar de Schotense ploegen gaan kijken en nadien zijn we gaan ontspannen aan het strand. Wel verdiende rust.

Dag 6

Laatste dag van het tornooi moesten we kwartfinales fluiten van de jongere spelers. Vandaag waren het er ook maar vier. Die zelfde vertrokken we nog terug naar huis met de bus. In totaal hebben we 28 wedstrijden gefloten (onder begeleiding) waaronder de verschillende landen: Denemarken, Spanje, Slovenië, Israël, Slovakije, Duitsland, Frankrijk, België, Noorwegen, Polen, Hongarije, Kroatië, Tsjechië, Montenegro en Servië.

Langs deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken, die dit voor ons mogelijk gemaakt hebben: Regio AVB Comité, HC Schoten, R.Cornelis (begeleider) en Handbalshop “De Pivot” (scheidsrechter uitrusting).

Kilian