Voor het komende seizoen wordt er gesleuteld aan de organisatie van de meisjescompetitie. HC Schoten die al heel wat jaren aandacht heeft voor meisjeshandbal, is blij dat er nu over heel Vlaanderen acties genomen worden om de meisjes de kans te geven het op te nemen tegen andere meisjesploegen.

In een notendop is dit wat er zal aangepast worden:

• Samengestelde ploegen kunnen voor één competitiejaar 2019-2020 aantreden als 1 ploeg. Ze kunnen aan de A competitie meedoen en dus ook aan de VHV finales en vallen hiermee onder dezelfde modaliteiten als de andere clubs
  • Met een ruime meerderheid (alleen GBSK en Atomix gaven aan liefst bij M12/M14 te blijven) kiezen de clubs voor een leeftijdscategorie M13/M15/M17/M19 en dit zowel in de regio’s als de VHV. Dit zijn de leeftijdscategorieën in de meeste buurlanden en de landen waar de clubs tornooien spelen. Overgang van M15 naar M17 wordt als kleiner gezien dan van M14 naar M17.
  • Tot M12 kunnen in tornooien aantreden (in AVB zijn er zo goed als geen tornooien met U12, M11 kunnen dan toegelaten worden bij de U10)
  • Er wordt afgesproken om na het seizoen de nieuwe aanpak te evalueren. Het is hierbij belangrijk om criteria in samenwerking met de clubs op te stellen waarop we na het seizoen kunnen evalueren: hervormingen zijn een ‘pilootproject’” voor één jaar.
  • Overal in elke regio/zone idem spelregels opstelling veld, duur wedstrijd