Ploeg: U14. Jongens en meisjes tot 14 jaar (under 14). Worden ook Pupillen genoemd.

Geboortejaar: 2004 - 2005

Trainer(s): Yannick Beeckmans (spelers geboren in 2004, J14-1) en Rudi Boeve (spelers geboren in 2005, J14-2).

Trainingen:

Ploeg

Uur

Sporthal

J14-SchoZa  Dinsdag  18:00 - 19:30 uur   De Polder
 J14-1, J14-2 (en J14-SchoZa als Zandvliet niet haalbaar is)  Dinsdag  17:30 - 18:30 uur  Vordensteyn
 J14-2  Woensdag  13:30 - 15:00 uur  De Zeurt
 J14-1  Woensdag  14:00 - 16:00 uur  Vordensteyn
 J14-SchoZa  Woensdag  16:00 - 17:30 uur   De Polder

J14-SchoZa  Donderdag  18:00 - 19:30 uur   De Polder
Keepers training  Vrijdag  17:30 - 18:30 uur  St-Michielscollege Schoten

Ook dit seizoen is er net als in 2016-2017 een samenwerking met de Handbalclub uit Zandvliet. Vorig seizoen speelden ze onder de naam van Schoten, dit seizoen onder de naam van "SchoZa". De spelers zijn een mix van Zandvlietse en Schotense spelers. De coaches zijn Roel en Evy, beiden uit Zandvliet, die ook een gedeelte van de trainingen geven samen met enkele andere Zandvlietse trainers.

Lidgeld: Meer informatie over de lidgelden voor het seizoen 2017 - 2018 staat hier.

Spel: Er wordt mee in een wekelijkse competitie gespeeld tegen andere ploegen uit de provincies Antwerpen en Vlaams Brabant (Regio AVB). Er wordt over een volledig terrein gespeeld (20 X 40 meter) en de doelen hebben nu hun volledige grootte. Er zijn twee helften van 25 minuten en de puntentelling loopt na de rust, verder.

Er wordt aandacht besteed aan verschillende verdedigingssystemen en bij het aanvallen wordt al eens met "wissels" geëxperimenteerd. Individueel wordt er vooral gelet op de technische uitvoeringen van de pass, sprongworp op doel en een stevige verdediging vanuit de benen.

VHV-tornooi: Ter promotie van het meisjeshandbal, organiseert het VHV een tornooi waarin gespeeld wordt tegen andere meisjesploegen uit Vlaanderen. Ook voor de jongens organiseert het VHV een tornooi. Bij beide tornooien wordt er over een volledig terrein gespeeld (20 X 40 meter) en de doelen hebben nu hun volledige grootte. Per tornooidag wordt er meestal tegen 2 of 3 andere ploegen gespeeld, wat resulteert in 4 of 6 wedstrijdjes. De wedstrijdjes duren 20 minuten.

Groepsfoto(s):