Partner_HofvanSchoten.jpgPartner_Jimco.jpgGoldenPartner_BestSport.jpgPartner_VanRanst.jpgPartner_Herkules.jpgGoldenPartner_Brasserie Vordensteyn.jpgPartner_Braspennincx.jpgPartner_DeWit.jpgPartner_Romkes.jpgPartner_Taki.jpgPartner_Allchim.jpgGoldenPartner_DenUylenspiegel.jpgPartner_QuickCopy.jpgPartner_ErnaCallewaert.JPGPartner_LingerieAn.JPGGoldenPartner_Quick.jpg

Ploeg: Multimove. Jongens en meisjes van de 3de kleuterklas, 1ste, 2de, 3de en 4de leerjaar.

 

Geboortejaar: 2008 - 2013

 

Trainer(s): Kim D, Kim K, Gisele, Sophie, Guy, Yarne en Gitte Goossens.

 

Trainingen: starten vanaf 11 september in sporthal Vordensteyn

 Ploeg

 Dag

 Uur

 Sporthal

 MultiMove  Maandag  16:30 - 17:30 uur  Vordensteyn

 

Lidgeld: Meer informatie over de lidgelden voor het seizoen 2017 - 20187 staat hier.

 

Spel:

Onderzoek van de Vlaamse sportfederatie heeft uitgewezen dat één op vijf kinderen tussen vier en veertien jaar te zwaar is of een bewegingsachterstand heeft opgelopen. Ook wijst dit onderzoek uit dat kinderen die wel sporten, vaak te vroeg sportspecifiek gaan trainen en hierdoor weinig of geen algemene vaardigheden ontwikkelen.

 

Het doel dat de Vlaamse sportfederatie wil bereiken is enerzijds het voorzien van een breed ontwikkelingsaanbod voor jonge kinderen en anderzijds het sensibiliseren van deze problematiek bij ouders en begeleiders van deze kinderen. Om deze doelen te kunnen bereiken startte de Vlaamse sportfederatie met een nieuw proefproject: Multimove voor kinderen. Multimove biedt kinderen tussen 3 en 8 jaar een gevarieerd bewegingsaanbod op eigen niveau.

 

Meer informatie vind je hier.

 

De Vlaamse Overheid heeft na één jaar een evaluatie gehouden en kwam tot het besluit dat MultiMove een zeer geslaagde bewegingsvorm is. Alle kinderen presteerden beter dan kinderen die geen sport deden of zich bezig hielden met één specifieke sport. De resultaten van deze evaluatie vind je Vlaamse overheid vindt MultiMove een succes. HCS heeft dan ook besloten om MultiMove verder te zetten!

Handbalclub Schoten werkt mee aan MultiMove en de vele trainers die specifiek opgeleid zijn voor MultiMove, zetten heel wat Schotense kinderen aan tot gevarieerd bewegen. 

 

Meer informatie:

Link.

 

Groepsfoto(s):

 

JSN Epic template designed by JoomlaShine.com