• 20180522_M16_Bel_kamp.jpg
  • 20180604_BryanAdams.jpg
  • 20180610_Papier.jpg

Wat is handbal?

Handbal is een sport waarin het snel gaat. Er vallen veel doelpunten waardoor het altijd spectaculair is om naar te kijken. Tot en met de kadettenreeks spelen de ploegen gemengd. Steeds wordt er aandacht geschonken aan fair play op het veld en een goede teamspirit. Handbal bij HCS is een gezonde manier om sport te beoefenen.

Oprichting van Handbalclub Schoten vzw

In mei 2009 werd Handbalclub Schoten opgericht. De club bestond toen uit 12 leden. In september 2009 trad HCS aan in de handbalcompetitie met twee ploegen. Sindsdien is de club enkel maar gegroeid. Momenteel telt het al meer dan 250 leden!

Trainingen in sporthal Vordensteyn

De meeste trainingen van HCS gaan door in sporthal Vordensteyn. Voor sommige trainingen of evenementen wijken we uit naar een andere Schotense locatie.

Deze sporthal ligt in het hartje van Schoten en is goed bereikbaar. Naast een mooi handbalterrein zijn er zes kleedkamers met douches. Ook is er een cafetaria met zicht op de sporthal, zodat u de spelers in het oog  kan houden terwijl u van een drankje geniet.