In Wenen werd geloot voor de play off wedstrijden in het kader van het EK2018. De Red Wolves komen midden april 2016 uit tegen Turkije. Winst over de confrontaties in heen en terugwedstrijd zouden de Red Wolves zien doorstoten naar de laatste groepsfaze die begint in het najaar van 2016.

Bondscoach Yérime Sylla was niet ontevreden over de loting: "Wat de EK barragewedstrijd betreft waren de drie mogelijke tegenstanders (Finland, Israel en Turkije) haalbare kaarten. Wat voor ons belangrijk zal zijn is dat we eerst op verplaatsing spelen. Het Turkse handbal is aan een opmars bezig, met Besikas dat bij voorbeeld Champions League speelt, maar ook de Red Wolves zitten in een positieve spiraal. We zullen de wedstrijden goed voorbereiden, en daartoe zullen we al de kans hebben in de WK kwalificatie die in November 2015 en januari 2016 gespeeld worden, want daar spelen we ook tegen Turkije."

Thuis tegen Turkije: zaterdag 9 of zondag 10 april 2016 (play off EK 2018) (uit 6/7 april)