Voorbije zaterdag 4 maart 2017 kreeg de Schotense -16jaar handbalploeg bezoek van hun naaste concurrent uit Hoboken. Bij winst konden de Schotenaren zich naast hun directe concurrent Sasja op de eerste plaats in de rangschikking plaatsen. Het bleek echter een onmogelijke opgaven voor de jongens van HCS.

Na het voorgaande weekend te winnen tegen Zandvliet, de derde uit de rangschikking, was het belang van deze wedstrijd voor Handbalclub Schoten heel duidelijk. De trainingen voor het weekend waren er op gericht om zaterdag optimaal voor de dag te komen en enkele spelers hebben speciaal hun krokusvakantie onderbroken om mee van de partij te kunnen zijn. De HCS spelers waren super gemotiveerd! Er werd ook via de sociale media opgeroepen om te komen supporteren voor de HCS jongens. De oproep werd opgevolgd met een goed gevulde tribune als resultaat.

Er werd nerveus aan de wedstrijd begonnen door beide ploegen, want allen wisten wat er op het spel stond. Toch waren het de bezoekers die het best begonnen en na 6 minuten met 0-4 aan de leiding stonden. Het begon toen ook bij Schoten te draaien en ze vochten na 14 minuten spelen terug tot 3-4. Sasja nam een time-out en hield daarna het tempo hoog, terwijl Schoten nog nauwelijks voorbij de verdediging van de bezoekers geraakte. Zo werd er na 25 minuten spelen naar de kleedkamer gegaan met een 5-12 ruststand.

Tijdens de rust had HCS coach Hannes Umans zijn spelers wakker geschud en speelden ze weer goed mee. Na 9 minuten spelen stond het 8-14. Toen ging de motor weer haperen bij HCS en konden de bezoekers verder uitlopen tot 8-17 in de 16de minuut. Voor Schoten leek de kloof onoverbrugbaar en er werd toen ook duchtig gewisseld om iedereen zijn spelplezier te gunnen. De wedstrijd eindigde in een vriendschappelijke sfeer met een 11-19 stand.

Door deze nederlaag van HCS staat Sasja alleen aan de leiding en volgt Handbalclub Schoten op twee punten. Als Sasja in de komende vier speeldagen geen onverwachte nederlaag oploopt, zijn zij zeker van titel in hun jeugdreeks. De ploeg van Handbalclub Schoten heeft haar lot dus niet meer in eigen handen, maar hoop doet leven!

Foto's van de wedstrijd kan je hier bekijken en werden door Luc Van der Vloed gemaakt.